Vážení čokoholici, veľmi sa tešíme z prívalu Vašich objednávok :) Z toho dôvodu Vás chceme poprosiť o trošku trpezlivosti pri ich vybavovaní. ĎAKUJEME :)

Čokoládový nepečený cheesecake

.Čokoládový nepečený cheesecake s Forra čokoládou a Forra prírodným kakaom.

 

          Ako inak by to už u nás mohlo byť ako s čokoládou, kakaom :) Nech sa páči, ďalší jednoduchý a skvelý recept :)

 

          Aké suroviny budete potrebovať na jednu 30cm širokú tortovú formu?

Korpus :

1,5 - 2 balenia Bebe keksy (kakaové alebo svetlé podľa chuti)

150g masla (čím viac keksíkov , tým viac masla treba aby sa pekne napili a vo výsledku vytvorili pevný korpus)

 

Plnka :

500g jemný tvaroh (alebo mascarpone)

200ml šľahačkovej smotany

300g Forra horkej čokolády (odporúčame minimálne 61%, prípadne aj viac podľa chuti)

 

fantázii sa medze nekladú a tak do vyššie spomenutej plnky ktorá v chladničke pekne stuhne môžete pridať skoro čo Vám napadne, pozor ale aby ste nepridali veľa tekutiny, nemusel by koláčik stuhnúť . 

Ak by ste chceli pridať alkohol pre manžela, pridajte aj viac čokolády.

 

Poleva :

100g Forra čokolády 

150ml šľahačkovej smotany

 

prípadne ako u nás na obrázku , polevu s čokoládou vynechajte a len posypte Forra prírodným , nealkalizovaným kakaom

 

 

Postup:

1. pripravíme si formu - vystelieme alobalom , spodok aj boky. pekne uhladíme aby sa nám potom pekne odlepil od koláča

2. podrvíme keksíky (napr v sáčku a rukou popučíme na čo najjemnejšie , ak ostanú veľké kúsky môže sa potom koláč zle krájať)

3. keksíky nasypeme rovnomerne do formy na alobal a prelejeme rozpusteným maslom, tak aby sa pekne napili. ale aby všetko maslo vsiaklo.

4. môžeme dať stuhnúť do chladničky

5. dáme si topiť čokoládu do vodného kúpeľa

6. vo väčšej miske si zmiešame tvaroh (mascarpone) so smotanou, prípadne inými ingredienciami 

7. čokoládu po rozpustení necháme chvíľku vychladnúť aby nebola horúca a následne ju ešte teplú a pekne tekutú zamiešame do hmoty tvarohu a smotany.

8. všetko pekne zmiešané dáme do formy a lízatkom uhladíme

9. posypeme kakaom alebo vo vodnom kúpeli pripravíme polevu rozpustením čokolády a zmiešaním so smotanou.

 

dáme na noc do chladničky a ráno je hotovo :)