Nedeľné inšpirácie na každý deň - Cheesecake s kokosovým pudingom
Cheesecake s kokosovým pudingom
Niekedy o nich nikto nevedel, dnes si bez nich človek nevie predstaviť oslavu, alebo maškrtenie v kruhu rodiny. Áno hovorime o slávnych, obľúbených cheesecake-och :) Keď sa k myšlienke pridá aj skvelý recept, gastronomický zážitok je zaručený !
V spolupráci s vyhlásenou odborníčkou na tento typ koláčov Klaudiou ( https://www.instagram.com/klaudi_rimka/ ) vám prinášame tento top receptík :
Na výborný cheesecake s kokosovým pudingom budeme potrebovať:
Spodok:
- 150 g maslových sušienok
- 50 g kakao ( zdravé kakao plné antioxidantov Forra)
- 80 g masla
Plnka:
- 500g jemného tvarohu/mascarpone
- 250 g kyslej smotany
- 160 g práškového cukru
- 1 celé vajce
- 1 pl vanilkového cukru
- 2 pl hladkej múky
- 6 pl kakaa ( zdravé kakao plné antioxidantov Forra)
- 2 pl Nutella alebo iný čoko krém
Pudingová vrstva:
- 1 a pol balenia kokosového pudingu - napr Dr.Oetker
- 1/2 litra mlieka (500ml
- cukor -podľa receptu na obale
- kokos - na dozdobenie a medzi puding a krém
Forra kakao si môžete zakúpiť priamo na našej stránke :
https://forra-cokolada.sk/na%C5%A1e-produkty/kakao-%C4%8Dokol%C3%A1da-na-v%C3%A1hu
Postup:
V mixéri si rozdrvíme sušienky a pridáme tam maslo, ktoré má izbovú teplotu a minútku pomixujeme v mixéri spolu. Suroviny sa nám krásne spoja. Dáme túto zmes na spodok formy (24 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie ( pozor iba spodok, kraje formy nech sú bez papiera!). Keksíky uťapkáme lyžičkou, aby boli pekne rovnomerne.
Uvaríme puding a vylejeme do formy na sušienky a necháme vychladnúť. Nasypeme naň trochu kokosu.
Krém pripravíme tak, že všetky suroviny na krém dáme do 1 misky a zmiešame mixérom. Krém by mal byť riedkejší. Nalejeme ho do formy na pudingový vrstvu a pár krát jemne pobúchame, aby nám zmizli vzduchové bublinky.
Rúru si predhrejeme na 160° a pečieme cca 45-50 minút (ale je to individuálne, lebo každá rúra je iná a s pudingom sa mi piekol trochu dlhšie ako zvyčajne !!! ). Odporúčame sledovať okraje a ak tie budú jemne do zlatista upečené a pevné, tak cheesecake je hotový. Vnútri sa môže trochu "želatinovo triasť" to je v poriadku ( stuhne po vychladnutí)
Po dopečení otvorte rúru a nechajte ešte aspoň polhodinku koláč tam, aby nepraskol. Potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu a dozdobíme podľa vlastných predstáv. Môže to byť napríklad ako na foto kokos a bounty tyčinka .
prajeme sladkú nedeľu resp. akýkoľvek deň :)
šikovným autorom receptu a fotografií je : Klaudia https://www.instagram.com/klaudi_rimka/