ČOKOLADOVÁ PENA s Forra chocolate.
Nie je čokoláda ako čokoláda. Ak patríte medzi čokoholikov, ktorí hneď pri prvom súste vedia kde je sever, čiže vycítia menej kvalitnú čokoládu ( použitú menej kvalitnú kakaovú hmotu ) alebo prídavky iných tukov ako kakaového masla (v kvalitnej čokoláde musí byť jedine kakaové maslo). Tak sa pohodlne usadte a nakúpte si surovinu priamo od nás :) https://forra-cokolada.sk/na%C5%A1e-produkty/kakao-%C4%8Dokol%C3%A1da-na-v%C3%A1hu
Na prípravu chutnej čokoládovej peny budete potrebovať (2 porcie):
- 150 g horkej čokolády našej Forra čokolády
- 75 ml mlieka
- 2 vajcia
- štipka soli
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme horkú čokoládu. Pridáme k nej horúce mlieko a zmiešame. Do mierne vychladnutej zmesi primiešame žĺtky a necháme vychladnúť. Následne pridávame do čokoládovej hmoty z bielok vyšľahaný sneh po lyžiciach a za každým jemne (ručne) premiešame. Čokoládovou penou naplníme poháre a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Ozdobenie / dochutenie podľa Vašej chuti, oriešky, čerstvé ovocie , čerstvá mäta, čokoládové hobliny / kúsky , šľahačka, ...
šikovný autor receptu a fotografií:
Škatuľka v kuchyni http://https://www.instagram.com/skatulkavkuchyni/