Nedeľné inšpirácie na každý deň - kakaová roláda bez múky
Hľadáte recepty bez múky alebo len radi experimentujete a ohurujete návštevy? Tak potom táto výborná a pritom ľahučká kakaová roláda bez múky je pre Vás tá správna voľba.
Vyskúšajte a uvidíte , že jej (roláde) a ani Vám, nebude múka vôbec chýbať :)
Na ľahučkú kakaovú roládu bez múky budeme potrebovať:
- 6 vajíčok
- 60 g kakao nealkalizované + 1 čl lyžička sódy
- 150 g cukru krupicového - je jemnejší ako kryštál. Ak nemáme, pretrieme v mažiari alebo zomelieme na mlynčeku.
Na krém:
- 1 mascarpone
- ganache z mliečnej čokolády :
200 g šľahačky
400 g mliečnej čokolády kvalitnej aspoň 35%
čučoriedky ( ak sú zavárané alebo mrazené - trošku vytlačíme šťavu )
kakao a kvalitnú čokoládu si môžete kúpiť priamo na našom eshope :
https://forra-cokolada.sk/na%C5%A1e-produkty/kakao-%C4%8Dokol%C3%A1da-na-v%C3%A1hu
Postup:
Vajcia rozdelím e na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme spolu s asi 100 g cukru do tuhého snehu. Žltky vyšľaháme do peny so zvyšným cukrom. Do žĺtkovej peny zľahka postupne zamiešavame preosiate kakao a sneh.
Na plech dáme papier na pečienie ( alebo silikónovú fóliu) a vytrieme maslom. Nalejeme cesto a pečieme na 180 stupňoch pokiaľ sa na špajlu nelepí cesto. Je to cca 10 minút. Roládu by sme nemali príliš dlho piecť, iba by sme ju mohli presušiť, čo by sa prejavilo lámaním pri jej stáčaní.
Krém:
Smotanu zahrejeme k bodu varu a odstavíme. Nalámeme do nej čokoládu a občasným premiešaním ju rozpustíme do hladka. Vychladíme a potom zamiešame mascarpone.
Roládu po upečení a vychladnutí naplníme krémom a čučoriedkami a posypeme kakaom. Necháme ešte asi na hodinku v chladničke, aby pekne zatuhla a potom servírujeme.
šikovným autorom receptu a fotografií je : Zuzka z Forra čokolády :)