Domáci krtko na plechu! S čoko pudingovo-tvarohovým krémom a vanilkovou šľahačkou. Namiesto klasického kakaa odporúčame použiť zdravé, nealkalizované Forra kakao, plné antioxidantov ( o 40-50% viac antioxidantov ako alkalizované kakao ). kúpiš tu : https://forra-cokolada.sk/na%C5%A1e-produkty/kakao-%C4%8Dokol%C3%A1da-na-v%C3%A1hu
Na Vaše kuchtenie budete potrebovať:
- 4 vajíčka
- 120g trstinový cukor
- 2x vanilkový cukor
- 75g hladkej + 75g hladkej špald. múky
- 1 KL kypriaci prášok
- 40g kakaa @forrachocolate
- 80g masla
- 5 PL mlieka
- 250g jemný odtučnený tvaroh
- 250ml šľah. Smotana + stužovač
- 3 väčšie banány
- 3/4 balíka čoko pudingu
Do bielok pridáme štipku soli a začneme šľahať sneh. Cca po minúte šľahania pridáme 60g cukru a došľaháme do tuha. V druhej miske si vyšľaháme maslo izbovej teploty spolu so zvyšnými 60g cukru. Do zmesy postupne prišľahávame žĺtka izbovej teploty, následne múku, kakao, kypr. prášok a mlieko. Nakoniec opatrne prišľahávame pri miernych otáčkach sneh.
Cesto rozotrieme na štvorcový plech 23x23 cm vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme na 180 stupňov cca 30 minút a necháme vychladiť.
Na krém si uvaríme 3/4 balíka pudingu s 2 PL trsinového cukru v 200ml mlieka. Hustú zmes ihneď po uvarení prikryjeme mikroténom aby sa nevytvorili koža a necháme vychladnúť. Do studeného pudingu primiešame tvaroh izbovej teploty a 1 vanilkový cukor.
V ďalšej miske si vyšľaháme zo smotany, vanilkového cukru a stužovača šľahačku. Z vychladnutého korpusu si vydlabeme stred, ktorý použijeme na posýpku. Následne do korpusu poukladáme banány nakrájané pozdĺžne a navrstvíme čoko krém.
Následne navrstvíme šľahačku a posypeme vydlabaným cestom.
A teraz najťažšia časť :D - Necháme v chladničke celú noc.
šikovným autorom receptu a fotografií je : Lenka Majtánová, https://www.instagram.com/lenkamajtanova/